Навроцький В.О. «Здобутки та упущення робочої групи з питань реформування кримінального права»

У серпні 2019 року була створена Комісія з питань правової реформи у складі кількох робочих груп, одна з яких називається «Робоча група з питань розвитку кримінального права» (далі – Робоча група). Відтоді Робоча група провела біля двох десятків засідань. З них третина очних, тривалістю 3-4 дні, решта – в онлайні. Крім робочої групи у повному складі, онлайн-засідання проводять підгрупи з підготовки окремих розділів майбутнього КК України.

До видимих і «матеріалізованих» здобутків цієї Робочої групи насамперед слід віднести те, що станом на середину травня 2020 року вже готовий текст Загальної частини майбутнього КК. Звісно, це текст ще «сирий», у ньому залишилося ряд питань, до яких потрібно ще буде повернутися в майбутньому. Мабуть, по ходу роботи над Особливою частиною цього КК, окремі вже сформульовані та ніби то погоджені після тривалих суперечок положення, доведеться переглядати заново. Але факт є фактом – значна частина роботи виконана і видно обриси кодексу в цілому. Тим більше, що члени Робочої групи сприйняли і погодилися з правилами написання статей Особливої частини КК, які підготував автор цих рядків.

Здобутками «невидимими» є те, що члени Робочої групи навчилися працювати разом, дотримуватися домовленостей, йти на компроміси і, загалом, реалізовувати відповідну Концепцію. Зараз готується сайт, на якому мають висвітлюватися результати діяльності з підготовки нового КК. І серед його матеріалів, скоріше за все буде представлена місія, візія та цінності Робочої групи.

Ви можете переглянути повний текст статті за посиланням:

Навроцький В.О. «Здобутки та упущення робочої групи з питань реформування кримінального права»

Поділитися: