Засідання Робочої групи

Повернутися
Засідання Робочої групи з питань розвитку кримінального права - третє засідання

10 жовтня 2019 року Робоча група з питань розвитку кримінального права зібралась у повному складі у головному офісі Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС).

Значну увагу під час зустрічі було приділено питанням співпраці зі стейкхолдерами та координації спільної роботи. На зустрічі були присутні народні депутати України – члени Комітету Верховної ради України з питань правоохоронної діяльності, представники Секретаріату цього Комітету, Верховного Суду і Міністерства юстиції України.

Заступник Голови КМЄС Фредрік Весслау у своєму вступному слові висловив два головних побажання стосовно того, що новий Кримінальний кодекс України:

  • має ґрунтуватися на принципі ultima ratio (від лат. ultimus – «останній», «крайній» і лат. ratio – «розум», «прийом», «метод»; цей термін використовується для означення останнього методу вирішення проблеми, крайнього засобу при конфлікті, коли всі інші, поміркованіші або мудріші з етичної точки зору засоби його вирішення, були застосовані безрезультатно);
  • повинен передбачати ефективні альтернативи позбавленню волі.
Поділитися: