Конференції

Повернутися
Концептуальні засади нової редакції кримінального кодексу України

7-19 жовтня 2019 р. у Харкові відбулася Міжнародна науково-практична конференція з кримінального права на тему «Концептуальні засади нової редакції Кримінального кодексу України».

Співорганізаторами наукового заходу стали Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, НДІ вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса НАПрН України, ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». У вказаній науково-практичній конференції прийняли участь також і члени Робочої групи з питань розвитку кримінального права.

На п’яти дискусійних панелях відповідно до програми увага в основному була зосереджена на обговорені проекту «Концепції реформування КК України та інших актів законодавства про відповідальність за правопорушення в публічній сфері. Під час конференції вісім членів Робочої групи (Ю. Баулін, В. Бурдін, О. Горох, Н. Гуторова, В. Навроцький, Ю. Пономаренко, Є. Стрельцов і М. Хавронюк) виступили на відкритті конференції чи були спікерами та/або модераторами панелей, присвячених питанням:

  • соціальна обумовленість модернізації Кримінального кодексу України;
  • питання Загальної частини Кримінального кодексу: структура та зміст;
  • кримінальне правопорушення: поняття, види, особливості законодавчого закріплення;
  • покарання та інші заходи кримінально-правового характеру;
  • питання Особливої частини Кримінального кодексу: структура та зміст.

Більш детально із доповідями (виступами) учасників конференції Ви можете ознайомитись у документі 

Конференція. Харків. 17-19 жовтня 2019

Поділитися: